Общо 336 автомобила са проверени в рамките на втория етап на кампанията „Шофирай отговорно и толерантно”

КАТ - проверка

Общо 336 автомобила са проверени в рамките на втория етап на кампанията „Шофирай отговорно и толерантно”.  Акциите от 25 до 28 април се проведоха на територията на ОДМВР – Кърджали, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Ямбол съвместно със Сдружение „Институт за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж“.

От 25 до 28 април на територията на ОДМВР – Кърджали, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Ямбол се проведе вторият етап от традиционната кампания „Шофирай отговорно и толерантно” на Сдружение „Институт за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж”. Инициативата се осъществява в партньорство с ГД „Национална полиция“ – МВР.

Стартът на кампанията, в рамките на която се проведоха 5 специализирани полицейски операции по метода „широкообхватен контрол“, бе даден в ОДМВР – Смолян.

Резултатите от акциите са:

ОДМВР-Смолян: проверени са общо 50 МПС и 50 лица; установени са 8 нарушения, съставени са 8 акта и три фиша.
ОДМВР-Кърджали: проверени са 68 автомобили и 79 лица; установени са 6 нарушения, едно от които – за употреба на алкохол, 1 – за неправоспособност и 3 – за неизползване на обезопасителни колани от водачите; съставени са 3 акта и 3 фиша.
ОДМВР-Ямбол:проверени са 61 автомобила и 74 лица.; установени са 7 нарушения; съставени са 1 акт и 6 фиша.
ОДМВР-Стара Загора: проверени са 94 автомобила и 97 лица.; установени са 12 нарушения, от които 1 – за употреба на алкохол, 2 – за неизползване на колан и 9 други; съставени са 2 акта и 10 фиша.
ОДМВР-Пловдив: проверени са 63 автомобила и 63 лица; установени са 7 нарушения; съставени са 1 акт и 6 фиша.

Първият етап от кампанията „Шофирай отговорно и толерантно” се проведе от 23 до 25 септември 2015 г. Общо резултатите от двата етапа са:  проверени 572 автомобила и 604 лица, като установените нарушения са 82. От тях 12 са за липса на необходимото техническо оборудване на автомобила; 11 са случаите на нередовни пътни документи; 10 – неизползване на обезопасителен колан;  10 – техническа неизправност;  5 – шофиране без светлини; 4 – управление без винетен стикер; 4 автомобила са управлявани от неправоспособни водачи; 4-ма шофирали след употреба на алкохол; 2-ма – без застраховка „Гражданска отговорност“; останалите 20 са други видове нарушения. При двата етапа са съставени общо 28 акта и 48 фиша.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст