Ученици катастрофираха с откраднат автомобил

Автомобил/джип КИА Соренто

Шестима ученици откраднаха джип и след това катастрофираха. Децата са възпитаници на интерната в Ракитово. След като разбили колата пет от тях успели да избягат от полицията. Заловено е само едно момче – на 16 години. Тийнейджърите се оказаха добре познати на органите на реда.

Джипът на семейство Козови бил паркиран пред дома им в Ракитово. Околото 11 вечерта, когато синът им се прибирал, колата била там. Половин час по-късно получили обаждане. „Един негов приятел от Батак и го пита къде му е джипът и той казва, че джипът си е пред нас. Е, как казва ще е пред вас, като джипът ти е преди входа на Батак разбит. Излизаме и наистина джипът го няма”, разказва Емилия Козова.

Колата била открадната от шест деца – ученици от интерната в Ракитово. Решили да се разходят Ямбол. По пътя обаче попаднали на полицейски патрул. Не спрели при опита на катаджиите да ги проверят, но на входа на Батак се ударили в мантинелата. 5 от шестте момчета успяват да избягат.

„Заловен е само един от тях, който е непълнолетен от Стара Загора. Установена е самоличността и на останилите петима младежи, които в момента се издирват от органите на реда”, обясни Мирослав Стоянов, говорител на ОДП на МВР-Пазарджик.

Момчетата са на възраст от 16 до 19 години. И вече са с дебели криминални досиета. Не обичали да спазват реда в интерната. „Единият, който е главният инициатор има няколко кражби на коли. Това може би му е третата. Той има и пробация. Навършил е пълнолетие и предполагам, че ще го изпратят в Бойчиновци или в затвора. При нас не е строг режим. Децата са почти свободни. Не ги държим под ключ, така че спокойно могат през нощта да излязат от общежитието и да напуснат района. Виждате, че нямаме огради”, обяснява Иван Ковачев, възпитател в ТВУ-Ракитово.

Колата на семейство Козови е третата поред открадната от тях, при това само за последните два месеца.

След като крадците се върнат в интерната, ще бъдат наказани с лишаване от отпуск.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст