Над 4 млн. лева санкции заплашват Червен бряг заради проекта “Воден цикъл”

Левове

Община Червен бряг може да плати над 4 милиона лева санкции заради нарушения по проекта "Воден цикъл", съобщи кметът Данаил Вълов. Управляващият орган по Оперативна програма "Околна среда" е открил нарушения при обявяване на обществената поръчка и при реалното изпълнение на проекта. Прокуратурата проверява и други два проекта в Червен бряг, съобщава БНР.

Кметът вече е обжалвал първата санкция по водния цикъл от 1,8 милиона лева, наложени заради нарушение и преобразяването на обществената поръчка. Новата санкция от 2,3 милиона лева е заради реалното изпълнение на проекта по водния цикъл. Има нарушение и при удължаването на сроковете за изпълнение на строително-монтажни работи, отчитане на дейности, които отсъстват като оценка и количество СМР в обявената обществена поръчка. Наложени са и редица други санкции по конкретни обекти за доставки на оборудване, въвеждането му в експлоатация и доказване на неговата годност.

Според инж. Вълов има реална опасност Община Червен бряг да бъде финансово дестабилизирана.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст