ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Момче с депресия се самоуби, близките обвиняват полицията

арест

Дни преди да навърши 21 г., Виктор Емануилов се самоубива. Близките му обвиняват полицията в бездействие и искат да знаят дали ще има наказани. Виктор Емануилов, който е бил в тежка депресия прави, опит за самоубийство пред очите на сестра си, а след неуспеха, бяга от вкъщи.

На сутринта от Трето районно се обаждат на момичето, че брат ѝ е задържан.„Отидохме в ареста, оставихме му дрехи, храна…”, разказва сестра му Емануела Емануилова. От полицията отказали на близките да разговарят с Виктор, отбелязва bTV.

За срещата било нужно разрешението на разследващия, но в продължение на четири часа той не отговарял на служебния си телефон. По обед полицаят съобщил на Емануела, че пуснал брат ѝ да се прибира сам.„В това състояние просто не е трябвало да го пуска, тъй като той може да не се прибере, може да извърши това, което е смятал да прави – да се самоубие”, смята Емануела.

Това и става – Виктор е намерен мъртъв в шахта в сграда на метри от Районното. По думите на майка му – Антоанета, от полицията са можели да реагират адекватно и  да запазят живота му. „Дори да си измият ръцете с това и да се обадят на неговите близки… или да кажат „елате и си го приберете”, коментира тя.

От МВР  правят вътрешна проверка на действията на служителите си. Според Ивана Милева – говорител на ОД на МВР-Варна, ще стане ясно дали има пропуски в работата на служителите на реда, едва след като завърши проверката. Все още не е ясно дали докато е бил в районното Виктор е бил консултиран с психолог, или му е оказана медицинска помощ.

Майка му очаква някаква справедливост, „ако може да има такава в България„Знам, че с органите на МВР, когато тръгнеш да се бориш, срещаш бетонна стена”, допълва тя.

Семейството иска да знае кой не си е свършил работата и дали ще има наказани.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст