ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Каракачанов: Плевнелиев е най-слабият български президент

Парламент Красимир Каракачанов

Плевнелиев е най-слабият български президент. Това заяви в интервю за "БАНКЕРЪ" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Дори да се беше кандидатирал, и ГЕРБ да беше издигнал Плевнелиев, той нямаше как пак да стане президент. Един човек, който си живее в един измислен свят и опитвайки се да скрие комсомолската си кариерка, се прави на голям евроатлантик и антикомунист. Никой не го пита какъв е бил преди 10-и ноември, за да си измисля легенди, опозиционни митинги… И да става за смях", допълни Каракачанов.

"Не виждам какъв беше смисълът от всичките му жалки напъни да скара България с Русия. Както стана ясно, американците и руснаците се разбраха по проблематиката и за Турция, и за Сирия, а според мен и за Крим. Само че, когато се разбират две велики сили и ако едната от тях преди това е нанасяла удари на другата, те в един момент сядат на масата, стискат си ръцете и забравят. Но когато една малка държавица като България си позволява по един непремерен начин да се отнася към една от двете велики сили, без значение дали са САЩ или Русия, те не го забравят. И това нанася трайни вреди в отношенията на едната или другата велика сила, или трета такава, Китай например, и България. Кой те бие през устата да говориш за правата на човека в Китай, ти ли ще ги решиш? Кой те бие през устата да се правиш на чиновник от Пентагона, когато коментираш ситуацията в Украйна и в Русия? Просто е смешно. Когато той се отказа да се кандидатира за втори мандат, видях една голяма въздишка на облекчение у колегите от ГЕРБ, защото се чудеха какво да го правят", каза лидерът на ВМРО. Ето още от интервюто :

Възможна ли е обща кандидатура за президент на ГЕРБ, Патриотичния фронт и Реформаторския блок, както предлагат от ДБГ?

– Това не е коментирано. Преди да говорим за каквито и да било кандидатури, първо в Патриотичния фронт трябва да излезем с обща позиция по въпроса. Това е една формация, която обедини усилията на голяма част от българските избиратели, които разсъждават патриотично, националистически. Може да бъде направена и следваща крачка в тази посока – да се разшири Патриотичният фронт с партии като „Атака“, „Защита“ и други както в парламента, така и извън него. И след това да се мисли за втората крачка – кой да бъде кандидатът или дали да се търси общ кандидат между обединеното патриотично пространство и други фармации.

„Атака“ сякаш вече подаде ръка към Вас…

– „Атака“ поеха ангажимент за отхвърляне на президентското вето и го изпълниха докрай. Което е един добър знак.

Възможно ли е общата кандидатура на патриотите да бъдете Вие?

– И това е възможно. Но на този етап нищо не е обсъждано. Нямам такива претенции, не си правя излишни илюзии. Но самият знак за обединението на патриотичните формации в България е добър. А как ще се казва кандидатът е от второстепенно значение.

Смятате ли, че това правителство ще издържи дълго, подкрепяно от плаващи мнозинства и случайни гласове?

– От самото правителство зависи колко дълго ще издържи, защото макар че някои неща са свършени в държавата, то голямата част тепърва трябва да се свършат. Ако не спрем източването на българската енергетика, ние ще я фалираме. Ако не помислим в перспектива как България да запази статута си на енергопроизводител, а не на енерговносител, вероятността след 10-15-20 години да се окажем без енергетика и да внасяме електроенергия от други държави е реална. Защото България беше монополист на пазара за електроенергия не само на Балканите, а в момента изнася много по-малко количество ток.

В икономиката – при такава раздута администрация, голямата част от която е абсолютно незаинтересована да решава проблемите на хората, корумпирана и некомпетентна, няма как да пропълзи средният и дребният бизнес. Не да съществува, а въобще да се създаде. Трябва да бъде овладяна битовата престъпност, защото хората от малките градчета и селата всеки ден са обект на посегателство от страна на развилнели се цигански банди. Ако правителството решава тези проблеми, ние ще го подкрепяме. Ако не ги решава, хората няма да подкрепят правителството.

Цялото интервю четете в последния брой на в. "БАНКЕРЪ".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст