КЗП: Пускат проби от няколко вида сирена в акредитирана лаборатория

магазин Темпосирене

Комисията за защита на потребителите и икономическото министерство пускат проби от няколко вида сирена в акредитирана лаборатория. Те ще бъдат тествани за белтъчини, мазнини и млечен протеин. Очаква се резултатите от тях да бъдат готови в рамките на две седмици и след това да бъдат публично оповестени, сочи bTv.

Визуално трудно ще се ориентираме за качеството на сиренето, коментира Донка Байкова Съвсем наскоро от неправителствена асоциация направиха тестове на сирене и се оказа, че при всяка шеста проба има проблем – в нея има заместваща мазнина, тоест това е имитиращ продукт.

Проверките показаха също, че голяма част от сирената съдържат по-голямо количество вода и не са достатъчно добре узрели.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Очаквате ли цените на имотите да се повишат още след влизането ни в еврозоната?

Подкаст