ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Седмокласник намери портфейл с 300 лева и го върна на собственичката му

Левове

Седмокласник намери и върна изгубен портфейл с 300 лева на жена от Варна. В него били и парите за празненството за рождения ден на дъщеря й. Пред камерата на Нова телевизия момчето и сподели, че изобщо не се е замислил какво има в портфейла, искал само колкото се може по-скоро да стигне до собственика му.

Веднага след като вижда изгубената вещ на пода на автобуса, Николай го предава на контрольора. За часове служителите на градския транспорт намират Женя и й връщат портфейла с всички 300 лева в него. Тя сподели, че много плакала, когато разбрала, че портфейлът й го няма. Много благодаря на Николай. Много благодаря и на неговата майка, че е родила толкова достойно момче”, заяви Женя.

Учили са ме нещо, което не е мое, да не го вземам, каза пък седмокласникът, а майка му сподели, че много се гордее с него заради постъпката му.
На 29 празнувахме рождения ден на дъщеря ми, благодарение на него и другите хора, които помогнаха, добавя Женя. Тя благодари и на Тихомир Христов, който разпространил съобщение в социалната мрежа за намерения портфейл.

Контрольорката, на която Николай предал намерената вещ, отказала почерпка. Тя сподели, че  много се е зарадвала, когато предала портмонето на собственичката му.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст