ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обявиха Кубрат Сакскобургготски за най-добър хирург в Испания

Принц Кубрат СакскобургготскиИлко Семерджиев

Испанското сп. „Магазин” определи 20-те лекари, които формират „отбора мечта” на испанската хирургия. Изборът не е бил лесен, отбелязват от списанието, имайки предвид високото ниво на хирурзите в Испания. Става въпрос за професионалисти, които пациентите оценяват като много повече от добри медици.

„Д-р Кубрат Сакскобургготски е ръководител на Отделението по хирургия и колопроктология в болницата „Сан Камило” в Мадрид. Запитан за последиците от икономическата криза върху здравеопазването в страната, д-р Сакскобургготски изтъква, че положителното от рецесията е, че като цяло се е повишило качеството на медицинското обслужване, както в частните клиники, така и в държавните”, се казва в репортажа. За него бъдещето е на тясно специализираните хирурзи.

Въпреки че признава голямото значение на технологиите в неговата специалност, оценява много по-високо приноса на интернет за по-доброто информиране на пациентите. За това остава много пъти до 12 ч. през нощта, отговаряйки на въпроси, които пациенти задават на неговия сайт.

Според него лечението със стволови клетки е сред най-важните иновации в областта на коремната хирургия, което ще допринесе за съкращаването на възстановителния период на пациента. Смята също така, че „способността да вдъхва доверие и спокойствие, и да бъде съпричастен към проблемите на пациента, са сред основните качества на добрия хирург”, се казва още в материала.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст