ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Компании

калкулатор евро пари

Китайска фирма проучва "Летище Пловдив"

Голямата строителна китайска компания China Construction проявява инвеститорски интерес към отдаването на летището в Пловдив на концесия. Според мениджърите й аеропортът може да бъде превърнат в модерен карго терминал, съответстващ на световен стандарт и да се превърне в основен логистичен център в Югоизточна Европа. Предстои представители на China Construction да посетят България през юни и да се запознаят на място както с обявената процедура по концесията, така и с техническите характеристики на летището в Пловдив.

Процедурата предлага атрактивни възможности пред бъдещия инвеститор, защото летището в Пловдив се намира на стратегическо място в България, но и на пътя между Азия и Европа.

 

 

Турска компания ще строи завод за авточасти

Турската компания "Са-ба" ще строи завод край Димитровград. Теренът от около 30 декара вече е купен. Това съобщиха изпълнителният директор на компанията Серджан Куруолу и единият от собствениците й – Махмут Озлу. Изграждането на завода ще започне през септември тази година и се очаква да отвори врати през юни 2017 година. Тук ще се произвеждат автомобилни аксесоари – фарове, стопове, мигачи, за водещи европейски компании. Планира се да бъдат наети 350 човека. Заводът ще бъде високотехнологичен и няма да има аналог в Южна България.

В предприятието ще бъдат вложени не по-малко от 5 млн. евро, каза Серджан Куруолу. Това ще бъде "зелена фабрика" и ще отразява политиката на компанията за опазването на околната среда.

 

 

"Медика" – с дивиденти и бонус

Общото събрание на "Медика" АД взе решение да бъде разпределен дивидент от нетната печалба за 2015 г. в размер на 14 стотинки на акция, чиито номинал един лев. Общият размер на сумата е 1 409 617 лева. Акционерите физически лица ще вземат по 0.133 лв. след приспадане на 5% данък дивидент.

Общото събрание е гласувало месечното възнаграждение на всеки от членовете на Надзорния съвет – Огнян Донев – председател, Радосвет Радев – заместник-председател, и Николай Ламбов, да се промени от 2000 лв. на 3000 лева.
Одобрено е и предложението еднократно да бъде изплатено допълнително поощрение на изпълнителния директор Стойчо Пангев. То е в размер на 1% от нетната печалба за 2015 г., която е 390 хил. лева. Решението е въз основа на изпълнението на критериите за постигнати резултати, заложени в Политиката за възнагражденията на членовете на Надзорния и Управителния съвет на Медика АД, през миналата година. Изплащането на 40% от това възнаграждение ще се разсрочи за период от три години и ще се извърши пропорционално, на равни месечни вноски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст