ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Борика-Банксервиз” избра нов главен изпълнителен директор

Мирослав Вичев “Банка  член на управителният съвет на ДСК”.

Общото събрание на "Борика-Банксервиз" АД, проведено на 8 юни, прие годишните отчети за дейността на дружеството през изминалата 2015 година. Акционерите избраха нов главен изпълнителен директор – Мирослав Вичев, както и нов състав на съвета на директорите.

Вичев е възпитаник на Английската езикова гимназия и Техническия Университет в София. Кариерата му преминава през различни позиции в ИТ сектора. Той започва кариерата си в Българска пощенска банка, от 1996 до 2000 г. е мениджър в Deloitte & Touche. Следват две години в "Майкрософт България", като в същия период е и консултант по избора на система РИНГС към БНБ. Кариерата му преминава през ТБ "Биохим", бил е член на УС, а в последствие и изпълнителен директор на "Банка ДСК", където има ключова роля в трансформацията на традиционна държавна институция в модерен лидер на пазара, цялостно внедряване на банкова система и изграждане на самостоятелен картов център. Междувременно е член на Надзорния съвет на ПОК "ДСК Родина", член на борда на директорите на "Дружество за касови услуги" и член на съвета на директорите на OTP Bank (Русия). Вичев израства в групата OTP до ниво заместник на главния изпълнителен директор на OTP Bank (Унгария) и CIO на банковата група.

На общо събрание е гласуван и нов състав на членовете на съвета на директорите. Новите членове са представители на Пощенска банка и Първа инвестиционна банка. Бордът напускат "Райфайзенбанк" и "Банка Пиреос". Считано от 8 юни в директорския борд са: Калин Христов (от БНБ) – председател, Виолина Маринова – "Банка ДСК" – заместник-председател, Левон Хампарцумян (от "УниКредит Булбанк),Стилиян Вътев (от ОББ), Георги Димитров Константинов (от ЦКБ), Мартин Заимов (от SG Експресбанк), Петя Димитрова (Пощенска банка), Васил Христов (ПИБ) и Мирослав Станимиров Вичев (от "Борика-Банксервиз).

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст