ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Столичната община раздели гей парада от противниците му

гей парад

Шествие „Да запазим децата от разврата” ще се проведе паралелно с гей парада на 18 юни. От Столична община увериха, че са взели всички мерки, за да не се стигне до инциденти.

От ведомството съобщиха, че до момента Столичната община не е издала съгласувателни писма по Закона за събранията, митингите и манифестациите за 18 юни „София прайд“ и протестно шествие с „Да запазим децата от разврата”, като това означава, че не е допуснато съвпадение по време и място при провеждане на двете масови мероприятия. Освен това служители на дирекция „Сигурност” и СДВР са се срещнали с организаторите на двете събития, които са дали ясни гаранции за сигурността.

Организаторите на анти-гей шествието във Фейсбук обясниха, че целта им е запазят децата и младите хора от демонстрации на разврат.

"За поредна година содомитите излизат да демонстрират своята извратеност, като на прицел са им децата на България. За поредна година, ние излизаме да защитим морала. Не стой безучастен, вземи страна!", коментират те. 

По-рано организационния комитет на „София Прайд“ – организацията на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората в България призоваха чруз открито писмо до Столична община да не се допуска съвпадение по време и място с "агресивна контрадемонстрация, организирана от представители на спортни хулигански и ултранационалистически неформални групи". 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст