ОД на МВР в Бургас: Задържахме всички участници от инцидента на ОМВ, сред тях няма руски рокери

КАТ

Всички участници в днешното меле на бензиностанция ОМВ са задържани, съобщават от ОД на МВР в Бургас. И двете групи – тази на протестиращите срещу „Нощните вълци“, и тази на войнски съюз „Васил Левски“ са отведени в Пето РУП. Свалени са и записите от видеокамерите на бензиностанцията, които ще дадат пълна картинка за случилото се тази сутрин.

От ОД на МВР в Бургас уточняват, че рокерите нямат никакво участие в инцидента. Дори напротив – в момента на сблъсъците те са били в ж.к.“Славейков“. Предвижват се по предварително обявен и утвърден маршрут и до този момент не е имало никакъв проблем с тях.

Инцидента тази сутрин е предизвикан единствено от двете групи, сблъскали се на бензиностанция ОМВ. Сред групата на протестиращите срещу „рокерите на Путин“ са няколко украински граждани, уточняват от полицията.

Само професионалната реакция на служителите на ОДМВР-Бургас предотврати още по-жестоки сблъсъци от провокаторите тази сутрин. Само за няколко минути над 20 полицейски служители пристигнаха на мястото на инцидента, отделиха двете групи на безопасно разстояние една от друга и респектираха с поведението си и тушираха страстите.

Минути след 11 часа стана ясно, че разследващите вече са установили кои са лицата предизвикали сутрешния екшън на бензиностанция ОМВ. Те ще бъдат предадени на прокуратурата и се очаква да има бърз съд за нарушителите на реда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст