Пирамидално: Стотици хиляди лева потъват в “Дупнишката популярна каса”, задържани няма

Левове

Стотици хора, вложили всичките си спестявания в „Дупнишката популярна каса”, се оказват жестоко ужилени. Емил Лазаров е пенсионер. Изгорял е с 50 000 лева. Подвел се по високата лихва. „Случайно минах оттам  и гледам на таблото – годишна лихва – 14 %. По това се подведох”, разказа Емил пред камерата на „Здравей, България”.

Без много да му мисли, пенсионерът внесъл първите 20 000 от спестяванията си. Подписал договор, но не го прочел. После видял, че популярната каса е регистрирана като кооперация, а той е вписан като неин член. В началото всичко било наред и Емил получавал лихвите си. Затова внася още 30 000 лева. За три години получава над 8000 лева от лихви. И така до юни тази година, когато офисът затворил и Емил разбрал, че „Дупнишката популярна каса” е фалирала.

На адреса в Пловдив, където е седалището на сдружението, няма никой. Телефонът за връзка е изключен. Екипът на Нова не откри и собственика на фирмата в апартамента му в Дупница. В районната прокуратура в града са внесени 38 жалби. Засега…А Емил и другите ужилени са останали без стотинка.

„Взимам пенсия 295 лева и съм на чиста нула. Целият ми живот съм спестявам по малко и мислех, дойде ли падежът, да изтегля тези пари и да изкарам, колкото ми остава да живея. Ако няма правосъдие, съм решил да взема една туба, да отида пред президентството и да се запаля”, споделя Емил със свито сърце.

Пред камерата на „Здравей, България” застанаха и други потърпевши. Те казаха, че са загубили суми между 5 000 и 150 000 лева. Подали са сигнали във всички отговорни институции, които биха могли да вземат отношение по казуса. До момента няма резултат.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст