Станишев: Не съм участвал в свалянето на първия кабинет “Борисов”

сергей станишев

Не съм сe договарял с някого за свалянето на първия кабинет на Бойко Борисов. Това заяви в студиото на Би Ти Ви лидерът на ПЕС и бивш лидер на БСП, Сергей Станишев. Въпросът му беше зададен публично от бившия лидер на ДПС Лютви Местан.

„Никой не можеше да предположи – нито аз, нито господин Борисов, нито господин Местан, през есента на 2012 година, че ще има предсрочни избори. Това беше изненада за всички. Ако съм имал кристално кълбо през есента на 2012 година, може би съм можел да предположа, че ще има спонтанни граждански протести", коментира Станишев. 

Лидерът на ПЕС коментира и Брексит. 

"В ЕС има отрезвяване след гласуването на британците за Брексит. Случилото се е най-лошият израз на политиката, която хората мразят. Преди години Дейвид Камерън, за да спечели изборите, каза, че ще предизвика референдум, отвори кутията на Пандора и накрая си плати сметката. Раздели дълбоко Великобритания, нанесе икономически щети и отдели Великобритания от Европа”, заяви Станишев.

Според него самите агитиращи за излизането от ЕС не са имали желанието да спечелят, нито имат план какво да правят.

Станишев обясни, че всички държави в Европа са достатъчно малки на фона на глобалната икономика, затова заедно страните са по-успешни.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст