Втори полицай заснет да спи на дежурство

КАТ

Подремващият сладко по време на дежурство в Асеновград полицай Никола Врагов, който осъди МВР за опита на началниците си да го накажат, не е спал сам в колата. До него е похърквал и колегата му Георги Бържински, а камерите за видеонаблюдение са заснели груповата дрямка. Бържински също е наказан с тримесечно предупреждение и точно като Врагов е обжалвал заповедта в съда, но този път пловдивските административни магистрати потвърждават санкцията, съобщава "Марица".

В случая на Врагов тя беше отменена, защото той доказа, че не е бил запознат с инструкцията за работа в МВР,  която забранява спането на пост.

Бържински обаче е бил инструктиран, че целта на застъпването на нощна смяна не е човек да си отспи. И понеже е бил наясно с това, той отрича да  е спал и обяснява, че е бил с притворени очи на предната седалка, защото му е било лошо и цял ден преди това повръщал. Съдът обаче намира заснетото нарушение за безспорно. Съвместния сън двамата униформени изкарали във времето от 4,30  до 5,28 часа на 17 септември м. г.

Бържински е засечен и във втора издънка – че по време на проверки на пътя не е използвал безжичния микрофон, който записва разговорите с шофьорите. А това е изрично изискване на инструкцията за работа в МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст