За шеста поредна година стартира работата на съвместните българо-румънски патрули

мвр - българи-румънци

„Варна е пример и доказателство за това, че добрата комуникация между местната и изпълнителната власт е ключова за подобряване на услугата сигурност“, посочи главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и изказа благодарност към областния управител на Варна Стоян Пасев и към кмета на общината Иван Портних за оказаната подкрепа. Главен комисар Костов подчерта ползите от сътрудничеството с чужди полицейски сили на територията на страната. Съвместните патрули започват работа от 1 юли. Общо 16 служители на румънската полиция ще се присъединят към българските екипи на ротационен принцип – разясни главният секретар на МВР. Той наблегна на развитието на отношенията със съседните страни и взаимодействието с полицейските сили на всяка от тях, в резултат на което присъствие на чуждестранни полицейски служители има не само в летните, но и в зимните ни курорти.

В този контекст главният секретар на МВР обяви създаването на съвместни гранични патрули, които ще работят по българо-румънската граница в петъчните и неделните дни през летния сезон.

Йон-Орацио Рушяну, директор на дирекция „Охранителна полиция“ в Генералния инспекторат на румънската полиция, изказа задоволството от съвместната работа на България и Румъния по отношение на сигурността на румънските граждани – туристи по българското Черноморие. Той подчерта професионализма както на българските, така и на румънските полицаи и определи споразумението между двете страни в сферата на сигурността като категоричен успех. Рушяну изказа убеждението си, че през сезон 2016 година постиженията и оценките за работата на съвместните екипи, ще бъдат още по-значими.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст