Избраха Ким Чен-ун за председател на Държавния съвет на КНДР

ким чен ун

В столицата на КНДР Пхенян се е състояла многохилядна манифестация по повод избирането на Ким Чен-ун за председател на Държавния съвет на Северна Корея. На централния площад. На централния площад, носещ името на Ким Ир Сен, се събраха ръководителите на Работническата партия на Северна Корея, държавни и военни представители, както и представители на различни министерства и ведомства, на силите за вътрешна сигурност, обществени организации, преподаватели и студенти, предадоха от ТАСС.

Председателят на президиума на Върховното народно събрание Ким Йонг-Нам заяви, че "избирането на Ким Чен Ун на най-високия пост в страната е събитие с огромно историческо значение".

На централния площад "Ким Ир Сен" (кръстен на дядото на вожда и основател на комунистическата държава, бел. ред.) се събра висшата партийна номенклатура на Корейската трудова партия, държавни и военни висши чиновници, както и представители на силите за сигурност, на обществени организации, преподаватели и студенти.

Председателят на Президиума на Върховното народно събрание Ким Йон-нам заяви, че "избирането на Ким Чен-ун на висшия държавен пост е събитие с огромно историческо значение".

Той призова армията и народа на КНДР да се сплотят още по-тясно около своя вожд, за да постигнат окончателна победа, включително обединение на страната.

Участниците в митинга потвърдиха лоялността си към Ким Чен Ун, който заема най-висшите държавни и партийни постове.

Държавният съвет беше създаден на сесията на Върховното народно събрание на 29 юни, като замени Националния комитет за отбрана. Изборът на Ким Чен-ун за негов ръководител беше одобрен с единодушие от депутатите. Ким оглавява и въоръжените сили на КНДР, бидейки маршал.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст