Шойбле посъветва страните-членки да пренебрегват Европейската комисия

шойбле

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле призова 27-те страни-членки на Европейския съюз, които ще останат след напускането на Великобритания, да възприемат междуправителствен подход към проблемите, ако видят, че Европейската комисия не се намесва.

Шойбле заявява пред германския вестник "Велт ам зонтаг", че сега е време за прагматизъм. Той подчерта, че обичайните за Брюксел срокове са прекалено дълги, а сега са необходими спешни действия.

Шойбле казва още, че принципно подкрепя засилването на интеграцията в Съюза, но че предвид засилващата се демагогия и евроскептицизъм, сега не е моментът за това. В същото време, в отговор на въпрос дали Брюксел трябва да върне някои правомощия на страните-членки, германският финансов министър отговаря, че по-важно е належащите проблеми да се решават бързо, за да се върне доверието на гражданите.

Германският вицеканцлер и министър на икономиката Зигмар Габриел поиска вчера в интервю за вестник "Нойе Оснабрюкер цайтунг" намаляване на броя на еврокомисарите и преразпределяне на бюджета на Европейския съюз.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст