Кабинетът на Камерън го изпрати с почести

камерън кабинет

Дейвид Камерън бе изпратен с почести след последното му заседание начело на британското правителство.

Камерън бе председател на последната среща на кабинета в качеството му на премиер, по време на която много от министрите дадоха висока оценка на работата му през последните 6 години.

Дори председателят на Камарата на общините Крис Гейлинг, който е привърженик на "Брексит", отчете големия принос на Камерън за страната като премиер и че тъгата е била преобладаващото чувство на последната среща.

В сряда, след като отговори на въпроси на депутатите по време на парламентарния контрол, Дейвид Камерън официално ще представи своята оставка на кралицата в Бъкингамския дворец с препоръка Тереза Мей да бъде повикана от Елизабет Втора като негов заместник, както повелява протоколът.

Така при последващото посещение на Тереза Мей в Бъкингамския дворец тя ще бъде поканена от кралицата да състави правителство, което на практика означава, че новият премиер на Великобритания ще встъпи в длъжност утре вечер.

Все още няма информация кои ще бъдат министрите в кабинета на Мей, но е твърде вероятно ключови роли в кабинета да получат политици, подкрепящи "Брексит".

Освен това Мей обеща радикални социални и икономически реформи, което поражда спекулации за бъдещето на някои от сегашните висши фигури.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст