Двама българи получиха уникален шанс да тренират с “Байерн Мюнхен”

"Алианц" - теглене на жребии за участие в Младежки футболен лагер. Златко Янков - футболист

"Алианц България" изпраща двама български младежи да тренират с германския футболен колос "Байерн Мюнхен" по време на Международния младежки футболен лагер на "Алианц", който ще се проведе от 25 до 30 август. В него ще вземат участие юноши от над 30 страни.

Страната ни ще бъде представена от Любослав Асенов на 14 години и от Веселин Вълов на 15 години. Те получават този уникален шанс благодарение на жребий, изтеглен на специална пресконференция от Златко Янков – бивш национал от златното поколение български футболисти, прославили България на Световното първенство в САЩ през 1994 година.

Двамата късметлии ще имат специално организирана програма по време на Международния младежки футболен лагер на "Алианц". Тя включва тренировки с треньорите на "Байерн Мюнхен", на които младите играчи ще усвоят различни футболни умения и техники. Предвидени са и среща със звездите на германския шампион и разговор с лицето на кампанията – вратаря на "баварците" и немския национален отбор Мануел Нойер. Младите футболни надежди ще гледат на живо и мач от Бундеслигата и ще се насладят на грандиозната и неповторима атмосфера на големия футбол. Участници в лагера ще надникнат и зад кулисите на митичния стадион "Алианц Арена", ще разгледат и клубния музей на германския шампион. Те ще се запознаят и със забележителностите на Мюнхен.

На свой ред Златко Янков, който определи футболните ни надежди, които ще пътуват за Германия през август, заяви, че имаме много талантливи деца, които обаче често остават незабелязани. Той подчерта, че тази инициатива е възможност да покажем пред едни от най-големите експерти в света какви страхотни млади футболисти имаме. Янков изрази увереност, че победителите в конкурса ще представят България добре и им пожела успех.

Гергана Тодорова, директор "Маркетинг" в "Алианц България" пък посочи, че тази инициатива не е само спортна или футболна. Тя обясни, че благодарение на Международния младежки футболен лагер децата ще се научат на толерантност и уважение към междукултурните особености. Тя добави, че се надява посредством начинанието на "Алианц България" страната ни да открие своите нови Стоичков и Бербатов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст