ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Властта разпорежда: ВИП килии в затворите за видни мафиоти

Софийски затвор

Условия, значително по-различни от стандартните за българските затвори, получават някои конкретни лишени от свобода. Това видя с просто око екипът на bTV по време на интервютата си с две известни лица зад решетките – Йосиф Йосифов – Йоско и Росен Петров – Животното. Първият може да се похвали с ново легло, теракот и ремонтирана баня, вторият – не.

Според ръководителя на общежитията в Казичене, това става след разпореждане на високо ниво. „Който иска да си ремонтира си ремонтира, който иска да си пази чисти си пази чисто”, каза Йосифов. Той потвърди, че на практика в общежитията в Казичене идва бус със строителни материали за неговата стая и ги стоварва там, за да започне ремонт.

Йоско показва с белези и документи, че не се прави на болен Излежавалият присъда в „Токуда” твърди, че Цветан Цветанов и Делян Пеевски се „замерват” с него.

За облагородяванията в стаята на Йоско призна и началникът на обекта Станислав Стоянов. „Трябваше да бъдат предоставени материали, строителни материали под формата на дарение (…) трябваше да се ремонтира половината.. няколко стаи от жилищния блок в Казичене”, разказа той и посочи, че не е виждал документи, свързани с това.

Началникът на затворническите общежития е категоричен, че не е взел сам решение да се ремонтира стаята на Йосифов. Признава, че му е наредил зам.-началникът на дирекцията за изтърпяване на наказанията – Свилен Цветанов.

Бил привикан в кабинета му и получил нареждане да ремонтира стаята на Йосифов, който по това време бил в болница: „Пристига бус с материали, повикаме командира на отделение, обясни ми, че тъй наречената тайна не е тайна и че за Йосифов идват материали”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст