Не пращаме Бююк в Турция на заколение, заявяват от партията на Исмаилов

бююк

Притесненията на правозащитниците за съдбата на Бююк са неоснователни, той не отива на заколение, а Турция е правова държава с работещи закони. Това заяви Кемал Тинев, заместник-председател на партията на Корман Исмаилов "Свобода и достойнство", която се разграничи от общата позиция на Реформаторския блок, пред БНР.

"Не се борим за вниманието на Анкара, а за това в България да има върховенство на закона и след като българските власти отказват политическото убежище на един човек (Абдуллах Бююк – бел.ред.), е съвсем нормално той да бъде екстрадиран. За времето на пребиваването си у нас турският гражданин не е имал валидни документи за престой, не е пребивавал под това име и се е представял под две имена. Не мисля, че когато един човек е спокоен за това, което е правил в миналото си, има основание да се представя под чужди имена, да се крие", обясни Тинев.

Той смята, че е по-важно да се разбере как Бююк е влязъл и пребивавал в страната, отколкото да се притесняваме за секретното му извеждане. 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст