Метрото в Лондон ще работи денонощно през уикенда

лондон

Две линии на лондонското метро от петък вечер работят денонощно през уикенда,  предаде АФП.

Улеснението е за хората, които работят по-дълги смени, както и за любителите на нощния живот. Проектът е на бившия лондонски кмет Борис Джонсън, сега външен министър в правителството на Тереза Мей. Метрото трябваше да заработи денонощно през уикенда още през 2015 г., но това стана едва сега заради конфликт между транспортните синдикати и общината, който бе уреден през март тази година.

В петък нововъведението бе открито от лондонския кмет Садик Хан. За начало в нощите на уикендите ще се движат влакове по линиите "Виктория" и "Сентръл". Очаква се от нощния транспорт да се възползват 200 000 пътници до края на годината, а от есента ще се движат и влакове по линиите "Джубили", "Нордърн" и "Пикадили".

В 144-те метростанции ще бъдат разположени още стотина служители на Британската транспортна полиция, за да охраняват реда. В програмата за модернизация на лондонското метро е предвидено монтиране през следващите две години на допълнителни 2000 камери за наблюдение, които ще се прибавят към сегашните 12 000.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст