В името на рекорда – Рио 2016

олимпиадата в Рио

През последните 17 дни светът бе олимпиада. От вчера XXXI-вите олимпийски игри проведени в Рио де Жанейро са вече история. В тях представителите на 205 страни се бореха за своите медали. За своите нови рекордни постижения. На тези олимпийски игри 89 олимпийски и световни рекорда имат своите нови притежатели, своите нови стойности.

Рекордите бяха постигнати от представителите на 29 държави, в седем дисциплини – бягане, вдигане на тежести, плуване, колоездене, стрелба, технически дисциплини и гребане.

На олимпийските игри в Рио бяха подобрени общо 89 рекорда. От тях 68 бяха олимпийски, 16 световни и 5(олимпийски и световни рекорда едновременно).

Най-много рекорди бяха постигнати от атлетите на САЩ – 15 рекорда, следвани от представителите на Китай с 13 рекорда, Великобритания с 12, Русия с 5 и Австралия с 4 подобрени постижения.

Най много рекорди паднаха в плуването – цели 22, следвани от стрелбата – 19 нови рекорда. Във вдигането на тежести и колоездене, новите олимпийски и световни постижения бяха с еднакъв брой – по четиринадесет.

А ето и рекордите в отделните дисциплини:

1. Лека атлетика – бягане. Пълна доминация на представителите от от африканския континент.

 

2. ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ. Доминация на Китай и други страни от Азия.

3. ПЛУВАНЕ. Представителите на САЩ – без конкуренция.

 

4. КОЛОЕЗДЕНЕ. Европа в лицето на Великобритания надделява.

 

5. СТРЕЛБА

6. ТЕХНИЧЕСКИ ДИСЦИПЛИНИ

7. ГРЕБАНЕ

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст