ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Скандалът “Методи Бачев” завърши съвсем печално за благоевградската полиция

мвр

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи поиска и прие оставката на директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев. Поводът е превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани.

Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

Шефът на строителната фирма "Агромах" Методи Бачев е бил задържан заради клип с обида към премиера. Заради това шефът на полицията в Благоевград подаде оставка. В полицията в Благоевград за кратко се е озовал и Иван Хамбарджийски – собственик на местния сайт pirinsko.com, в който преди дни беше публикувано скандалното видео. На записа се вижда как по време на концерт на събор, видимо употребилият алкохол Бачев, казва на микрофона, че "кметът на Симитли Апостол Апостолов е е…л Бойко Борисов".

Бачев е бил освободен след 12 часа в ареста. И на двамата не са повдигнати обвинения, тъй като не са събрани доказателства за хулиганска проява и няма основание за образуване на досъдебно производство. Така задържането се е оказало незаконно.

По-късно от пресцентъра на МВР съобщиха, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е поискала и приела оставката на директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев.

Поводът е превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани. Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия, се казва още в съобщението.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст