ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Драконовски мерки за сигурност в Пловдив, посрещат 11 президенти

росен плевнелиев

Драконовски мерки за сигурност бяха въведени в Пловдив заради срещата на 11 президенти. Централните улици в Стария град, където ще се състои срещата, са забранени за движение за коли и пешеходци още от снощи, съобщава Нова телевизия. 

11 президенти на европейски държави се събират в днес в Пловдив на Среща на президентите на страните от групата „Арайолуш“ /Германия, Италия, Латвия, Малта, Полша, Португалия, Словения, Унгария, Финландия, Австрия и Естония/.

Форматът е учреден през 2003 г. в Португалия и веднъж годишно събира държавните глави на парламентарните републики в Европейския съюз. 

Срещата у нас ще се проведе в Регионалния Етнографски музей в град Пловдив и на 15 септември в Националния исторически музей в град София. В рамките на форума в Пловдив и София държавните ръководители на парламентарните републики в Европейския съюз ще обсъдят бъдещето на обединена Европа и на Балканите, както и предизвикателствата, пред които сме изправени днес – миграционната криза, борбата с тероризма, Европа след Брекзит. На 15 септември участниците в срещата на най-високо равнище ще дадат съвместна пресконференция в Дом 2 на Резиденция „Бояна“ в София.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст