ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Юнкер предложи увеличаване на Европейския инвестиционен фонд до 630 млрд. евро

юнкер

Европейският съюз не разполага с достатъчно обединение. Има разделение, което дава възможност за галопиращ популизъм. Все пак вярвам, че най-големият в света търговски блок е все още важна сила. ЕС като такава значима сила не е изложен на риск. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в годишната си реч пред Европейския парламент в Страсбург за състоянието на съюза. 

"Доказателство за това е успехът на новия Европейски инвестиционен фонд.  Предлагам той да се удвои до 630 млрд. евро до 2022 година, за да помогне за различни значими проекти от летища до широколентови мрежи на фона на резкия спад на разходите след края на глобалната финансова криза", обясни Юнкер.

Той подчерта, че  Европейският инвестиционен фонд ще предостави общо най-малко 500 млрд. евро за инвестициите до 2020 година и ще работи за тяхното повишение до 630 млрд. евро до 2022 година. "Ако държавите – членки допринесат, ние можем да постигнем този размер на инвестициите още по-бързо", допълни председателят на ЕК. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст