ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Samsung продаде акциите си в 4 компании

11.09. Този месец таблетът Samsung Galaxy Note 10.1 ще се появи ексклузивно в търговската мрежа на VIVACOM на цена от 34

Технологичният гигант Samsung Electronics обяви, че е продал акциите си в 4 компании, включително ASML Holding и Seagate Technology. Желанието на Samsung е да освободи паричен ресурс, който да инвестира в основния си бизнес.

В официално изявление, компанията съобщи, че е продала около половината от акциите си в ASML. От Samsung Electronics допълват, че са се разделили и с целия си 4.2% дял в Seagate. Компанията също така продаде 0.7% от акциите на Sharp Corp и нейния 4.5-процентен дял в Rambus Inc.

Говорителката на Samsung е разкрила пред Ройтерс, че общите постъпления от продажбите са надхвърлили 880 млн. долара, но е отказала да даде повече подробности.

От Ройтерс изчислиха, че Samsung са продали около половината от дела си в ASML за близо 676 млн. долара, докато дялове на компанията в Rambus, Seagate и Sharp са били на комбинирана стойност  от 456.4  млн. долара.

"Бизнес сътрудничеството ни със съответните компании няма положително влияние", заявиха от корейския технологичен гигант.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст