ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Субсидиите не решават проблемите на бизнеса

свилен костов

Субсидиите сами по себе си не решават проблемите на бизнеса – те са допълнителен инструмент. Това заяви на Кръгла маса днес в Плевен заместник-министърът на земеделието Свилен Костов.

Той уточни, че според него бизнесът се нуждае преди всичко от реализация на продукцията и това е основното в инициативата на Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ "Подкрепяме българското" – да се увеличи и стимулира потреблението на български стоки.

Заместник-министърът на земеделието допълни, че фермерските пазари, които се организират в рамките на кампанията в областните градове целят потребителите да се насочат емоционално при вземане на своите решения да купуват българското производството. Идеята е кампанията да продължи и след този месец в търговските вериги, които с нейното лого да показват на купувачите качествените български продукти.

В дискусията на Кръглата маса днес участваха Николай Маринов – директор на главна дирекция "Земеделие и регионална политика" в МЗХ, плевенският депутат Владислав Николов, областният управител на Плевен Ралица Добрева, ръководители на национални и регионални браншови организации, земеделски производители и стопани от региона. Експерти от МЗХ поставиха акцента на биологичното земеделие.

Заместник-министър Свилен Костов ще открие в 12.00 часа изложението "Подкрепяме българското" в парк "Кайлъка". Във фермерската изложба участват 30 земеделски производители на месо, мляко, яйца, мед, плодове зеленчуци, цветя и други стоки, които ще могат да бъдат дегустирани и купувани до 18.00 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст