ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радан Кънев: Без договор реакторите са чайник старо желязо

Парламент - Радан Кънев

Няма гаранции, че България ще може да използва по някакъв начин реакторите, защото не няма договорка с Русия по този въпрос. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред БНТ.

"Някой виждал ли е реактор? Договор знаем, че няма. Това е престъпление на тройната коалиция. Затова е отговорен министър Петър Димитров, само че реактор виждал ли е някой. Отговор: не", коментира Кънев. 

Според него от тук идват следващите по-важни въпроси, а именно, че без договор ние нямаме право да ползваме този реактор.

"Той се превръща в един чайник старо желязо. Някой осигурил ли е право да бъде използван преди да платим. Руската страна не иска да преговаря, докато ние не направим плащането. И правилно, защото те също дължат лихви, защото заводите не са на "Росатом", а са собственост на "Газпром". Ние сега с това оборудване трябва да решим какво ще правим, ако правим централа може да бъде Белене, може да бъде АЕЦ Козлодуй. В един момент ние трябва да се договорим с руската страна и те да изградят, т.е да носят отговорността това оборудване да заработи", коментира още Кънев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст