ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ради Минчев остава на поста си кмет на Перущица, реши пловдивският Апелативен съд

Темида

Ради Минчев остава на поста си кмет на Перущица, реши пловдивският Апелативен съд. Така бе отменено решението на Окръжния съд Минчев да бъде отстранен като кмет, за да не пречи на разследването срещу него. Според апелативните съдии в случая не е налице третата, най-важна причина за такова решение – достатъчно данни, че със служебното си положение кметът ще попречи на събирането на доказателства по разследването.

„Благодаря за решението на съда, моята съвест е чиста“, каза Ради Минчев и добави, че въпреки иззетата документация заради разследването срещу него, той и екипът му са успели да задвижат и да внесат 3 инфраструктурни проекта на общината по Програмата за развитие на селските райони.

Преди решението на съда адвокат Стефан Левашки коментира, че упорството на прокуратурата да налага репресивни мерки по случая очевидно цели смачкването на личното достойнство на Ради Минчев. Левашки има предвид наложената на Минчев забрана да напуска страната при положение, че има наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 10 000 лева.

Срещу кмета на Перущица са повдигнати 3 обвинения: за искане на 40 000 лева подкуп, за присвояване на 12 400 лева общински пари и за съзнателно използване на фалшифицирани документи по обществената поръчка от 130 000 лева за свлачището край Перущица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст