ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Уикилийкс”: Клинтън знае, че Катар и Саудитска Арабия финансират „Ислямска държава”

хилари клинтън

Хилари Клинтън знае, че правителствата на Саудитска Арабия и Катар предоставят финансова и логистична подкрепа на терористите от ДАЕШ („Ислямска държава”) в Близкия изток, съобщават руски медии. Това става ясно от решението на „Уикилийкс” да разкрие трети пакет с мейли, които са предполага, че са откраднати от Джон Подеста – председателят на президентската кампания на Хилари Клинтън, сочи news.bg.

В разкритите мейли Клинтън очертава план от 9 точки за справяне с ДАЕШ, включително набиране на сирийски кюрди за борба с тероризма, значителна военна подкрепа от САЩ и съюзниците им. Според нея САЩ трябва да бъдат готови да въоръжат сирийските бунтовници срещу правителството на Сирия, както и да окажат натиск върху Саудитска Арабия и Катар. „Докато тази военна/паравоенна операция продължава, трябва да използваме дипломатическите си и по-традиционните разузнавателни активи, за да окажем натиск върху правителстватата на Катар и Саудитска Арабия, които тайно предоставят финансова и логистична поддръжка на ДАЕШ и други радикални сунитски групи в региона”, се отбелязва в един от мейлите.

Нови 1 190 или вече повече от 4 хиляди мейла от Подеста са публикувани от сайта. Основателят на „Уикилийкс” обяви, че те ще разкрият около 50 хиляди съобщения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст