ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Компаниите, обвинени от КЗК в картел, ще обжалват

кзк

Всичките шест вериги бензиностанции, посочени от Комисията за защита на конкуренцията като участници в договарянето на цените на дребно на горивата ще обжалват решението на регулатора. Това съобщи председателят на петролната и газова асоциация Андрей Делчев, сочи БНР.

В отговор на експерти, той изрази надежда, че в решението на комисията няма политически мотиви: "Това е много тежко обвинение, нямам съмнение, че колегите ще се защитят и то е тежко. Това са част от големи вериги, световни конгломерати. За момента нямаме решение за картел. Имаме определение, което казва, че има данни, според комисията, които данни водят до това и трябва да прочетем, след което всяка от фирмите има 30-дневен срок да обори това, което комисията е счела, че има доказателства в тази посока и от там нататък комисията след тези 30 дена и след като се запознае с възраженията на всяка от фирмите, трябва да прецени има, няма картел с окончателно решение, след което евентуално да наложи санкции, тоест дали има картел тепърва предстои да чуем. Все още ентусиастите, които твърдят обратното, много бързат".

Комисията за защита на конкуренцията обвини шест компании за картелни цени на горивата. Сред тях са "Лукойл", "Еко", "Шел", "ОМВ", "Нис Петрол" и "Петрол".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст