ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ал Гор: Ако не гласувате за Клинтън, ще има климатична катастрофа

гор клинтън

Бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор призова вчера американците да гласуват за Хилари Клинтън, защото евентуалното избиране на нейния опонент ще предизвика климатична катастрофа, предаде АП.

"Правилният избор е много ясен. Хилари Клинтън ще направи решаването на климатичната криза първостепенен национален приоритет", каза американският политик на предизборен митинг на кандидатката на Демократическата партия в Маями, Флорида.

"Нейният противник, предвид идеите, които представи, ще ни прати към климатична катастрофа", допълни Гор, който бе вицепрезидент по времето на Бил Клинтън и е дългогодишен активист за опазването на околната среда.

Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп изостава от Хилари Клинтън с 8 процентни пункта в намеренията за гласуване на президентските избори, предаде междувременно Ройтерс.

Социологическото проучване на Ройтерс и института Ипсос бе проведено след втория президентски дебат в неделя вечерта, в който Тръмп бе принуден да дава обяснения за коментарите си, заснети на видео от 2005 г., как опипва женски гениталии.

Според допитването Клинтън е увеличила преднината си на 8 процента в понеделник от 5 процента миналата седмица.

Четиридесет и пет процента от запитаните казват, че ще гласуват за нея, 37 процента са за Тръмп, а 18 процента заявяват, че няма да подкрепят нито един от двамата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст