АС-Сливен даде ход на делото срещу забраната за движение на каруци из града

Съд Сливен

Административен съд Сливен даде ход на делото за оспорване решението на Общински съвет Сливен за Наредбата за обществения ред, в частта й за движение на ППС с животинска тяга на територията на града, отбелязва Дарик.

След като изслуша исканията на вносителите, на Окръжна прокуратура и становищата на ответната страна, съдия Слав Бакалов постанови в 7- дневен срок защитата на ОбС да представи писмено възраженията си.

Представителят на Окръжна прокуратура Христо Куков, заяви, че тестовете в наредбата могат да бъдат определени като дискриминационни поради липса на изключения. В Наредбата за обществения ред трябвало да има такива и посочи като пример за собственици на каруци, които имат дворни места в града, за движението на каруци в промишлените зони и в близост до земеделски земи.

Административен съд Сливен ще се произнесе в 30- дневен срок. Ако протестът бъде уважен и забраната за движение на ППС с животинска тяга бъде отменена, глобите до влизане решението на съда няма да бъдат отменени, уточни съдия Бакалов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст