ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България ще предлага козметика и храни в Дубай

дубай

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева се срещна с Саед Алавади, изпълнителен директор на държавната агенция Дубай Експортс в рамките на провеждащия се в София бизнес форум „България – Обединени арабски емирства“.

"България може да представи храни, козметика и информационни и комуникационни технологии на пазара в ОАЕ. Страната ни увеличава износа на стоки и услуги за арабските страни, като българските малки и средни фирми търсят съвместни партньорства", подчерта Захариева.

Саед Алавади посочи, че компаниите в ОАЕ нямат достатъчно информация за България. Той предложи да се сформира българска бизнес делегация, която да посети Дубай с цел запознаване на местните предприятия с възможностите, които предлага страната ни.

"Дубай Експортс е местната държавна агенция, която отговаря за насърчаването на малките и средните предприятия, чуждите инвестиции, търговията, износа, лицензирането за започване на бизнес, контрол и защита на потребителите. Дубай проявява интерес към иновациите и български компании могат да предлагат такива на местния пазар", каза Саед Алавади.

Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятияорганизира през ноември 2016 г. национално участие на български производители на текстил и облекла в специализираната изложба в Дубай – International Apparel and Textile Fair.

Във форума участваха над 120 представители на българските бизнес среди и над 15 компании от ОАЕ. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст