Хиляди руснаци се интересуват от ловен туризъм у нас

лов ловец ловци

Североизточното държавно предприятие представи страната ни на престижното международно ловно изложение „Arms & Hunting“, което ежегодно се провежда в Москва.

От министерство на земеделието съобщиха, че българският щанд е привлякъл хиляди любители на лова и доказа огромният интерес на руските ловци към организирания ловен туризъм у нас.

Представители от ловните стопанства „Тервел” и „Шерба”, експерт по ловностопански дейности, както и лично директорът на предприятието инж. Веселин Нинов представиха богатото разнообразие от дивеч качеството на ловните услуги у нас.

Посетителите на изложението отправиха редица въпроси, свързани с организирания лов в различни части на страната ни, и заявиха готовност за участие още в следващия ловен сезон в България. Специално за изложението беше подготвена брошура, която да рекламира ловните ни дестинации. 

В обхвата на Североизточното държавно предприятие има 13 горски и 5 ловни стопанства на територията на четирите области: Варна, Добрич, Търговище и Шумен. ДЛС „Черни Лом“, ДЛС „Паламара“, ДЛС „Балчик“, ДЛС „Шерба“ и ДЛС „Тервел“ се гордеят с трофейните качества на дивеча.

Сред най-разпространените видовете,  които са обект на лов и ловен туризъм, са благородният елен, сърната и дивата свиня, както и заекът, яребицата и фазанът. Интерес представляват също муфлонът, еленът лопатар, пъдпъдъкът и водоплаващият дивеч.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст