Samsung намали прогнозите за печалбата си

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Electronics намали с една трета прогнозите си за печалба през третото тримесечие. Това се дължи на загубите от 2.3 млрд. долара – част от последиците от катастрофалното представяне на водещия смартфон Galaxy Note 7, който през тази седмица бе спрян от производство и продажби .

Най-големият производител на смартфони в света обяви, че очаква 5.2 трилиона вона (4.7 млрд. долара) оперативна печалба за периода юли-септември. Предишната прогноза бе за 7.8 трилиона вона печалба. Освен това Samsung понижи и очакванията си за оборота с 4 на сто до 47 трилиона вона. Новата оценка за печалбата е с 30% по-ниска от тази за месеците юли-септември на 2015 година.

В резултат акциите на Samsung отчетоха спад от 0.7 процента днес. Стойността им е намаляла с 10% от началото на седмицата, посочва агенция "Ройтерс".

От компанията обявиха, че ще изпращат устойчиви на запалване калъфи на клиентите си в САЩ като мярка срещу евентуално запалване или експлозии на смартфона Galaxy Note 7. Във вторник компанията изтегли модела от пазарите и заяви, че спира производството и разпространението на устройството.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст