Предават варненец на Словакия – теглил пари от чужди банкови карти

Съд Варна

Ще бъде уважено искането на съдебните власти в Република Словакия за предаване на българския гражданин Е. Стоев, постанови Варненският окръжен съд.  Младият мъж бе задържан в края на август въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от съд в гр. Чадца, Република Словакия. В нея е отразено, че заедно с друго лице, в условията на съизвършителство, поставили скимиращо устройство на банкомат в гр. Чадца. Използвайки записаните данни от различни сметки двамата изтеглили суми на обща стойност 14 196 евро.

Двете престъпления, за които Стоев е обвинен, са наказуеми с „лишаване от свобода“ и по българския Наказателен кодекс. В издаващата ЕЗАЕвропейска заповед за арест държава престъплението е наказуемо с „Лишаване от свобода" с максимален срок до 8  години.

Съдебният състав прецени, че няма основания за отлагане на производството по ЗЕЕЗА и постанови решение, с което допуска предаването на българския гражданин на Словакия, като Стоев остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“ до фактическото му предаване на молещата държава.

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Telegram
  WhatsApp

  Още от категорията..

  Последни новини

  Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

  Подкаст