ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Слънчево

борисов

Ето че Слънцето огря и горкото МВР. То досега зъзнеше безпарично и в постоянна готовност да се реформира, белким най-сетне тръгне по пътя на демократизацията и постепенното отпадане на наследените от мрачните социалистически времена силови прийоми.

Но ето че долетя с бял гълъб – тъй като вече е закрита "Специална куриерска дирекция" в министерството – спасителна заповед на премиера Бойко Борисов. Министерството на вътрешните работи да започне процедура по назначаване на служители по трудово правоотношение, които, след влизането в сила на промените в Закона за МВР, ще могат да осъществяват съдействие при граничния контрол и охраната на държавната граница, се пише в заповедта Му. Според нея те ще могат да задържат нарушители. Сочи се още в заповедта Му, че този вид граничари могат да побийват и употребяват помощни средства само при абсолютна необходимост, при оказана съпротива или при опит за бягство от нарушителите.

Тази заповед дава да се разбере, че Слънцето е равно отдалечено и от редовите гранични полицаи, и от бъдещите им колеги. Премиерът се грижи еднакво и за двата вида. Последните явно ще бъдат набирани из представителите на вечно младата трета възраст – кой друг ще се навие да клечи в трънките за 500-600 лева? Както е известно от статистиката, пенсионерите у нас преобладават и са с най-ниските пенсии в Европа. По тази причина те ще са готови да изградят истински жив плет на границата. И пиле, камо ли бежанец, няма да прехвръкне тогава през плътните редици на мотивираните пенсии.

Що се отнася до редовите гранични полицаи, бъдещето пред тях е розово. Едните ще минат на щат към трафикантите, които са на граждански договор с управляващите, а останалите ще бъдат осиновени от Фронтекс. И майката на народа, разбира се. Ето това се нарича социална политика…

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст