ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Между еволюцията и социалното инженерство

Александър Маринов представи новата си монография

Доц. Александър Маринов представи на 25 октомври в салона на Института "Конфуций" към Софийския университет "Св. Климент Охридски" новата си монография "Между еволюцията и социалното инженерство" (Теория и практика на административните реформи).

Книгата представлява изследване на по-общите тенденции в днешните социални науки и в практиката на публичното управление, като обхваща опасните последици от буквалното копиране на чуждестранни образци, ценности, политики, правила, норми, организационни модели. 

"Не съм си поставял за цел да давам предложение за реформите в България. Още не съм готов за това. Опитал съм се да предложа един теоретичен модел, чрез който да се изследват и проектират реформите. Той е изведен от предишните ми изводи, но основното в него е, че той стъпва на разбирането на предисторията на обществото и в частност администрацията. И второ, стъпва на необходимостта много добре да познаваме чуждия опит, на базата на който да измислим какво да правим в България", отбеляза авторът.

Той очерта като основен проблем това, че у нас публичната администрация изпитва недостиг на тесен кръг специалисти, а реформите изискват професионализъм, както и политическа воля.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст