ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Задържаха двама мъже за организирани боеве с кучета в Кършияка

арест

Двама мъже са задържани с полицейска заповед при разкриването на незаконна дейност, свързана с боеве на кучета в Пловдив. Полицейската операция е започнала сутринта в северната индустриална зона. Действията, които продължават и в момента, са предприети във връзка с информация за организиране на незаконни боеве с кучета, съобщава Радио-Пловдив.

Пловдивските криминалисти извършват процесуални и следствени действия на територията на фирмена база на ул. „Георги Бенев”. В двора и прилежащо производствено хале криминалистите са открили над 30 мъжки и женски кучета от породата питбул.

Животните са на различна възраст, част от тях са майки с новородени, а по някои са забелязани сериозни наранявания. Разкрито е помещение с професионално изградена арена за кучешки боеве, по която са установени следи от кръв. В близост била изградена ветеринарна лечебница с множество медикаменти за оказване на медицинска помощ на участниците в нерегламентираните състезания.  Изяснено е, че кучетата са били тренирани за боеве от най-ранна възраст, като за целта е ползвана специално пригодена дървена пътека за бягане.

Арестувани за 24 часа са заподозрените за незаконната дейност –  48-годишният собственик на фирмата и 23-годишният му син. Кучетата са иззети и настанени в приют.

Работата по документиране на случая продължава. Образувано е досъдебно производство, предстои материалите да бъдат докладвани в районната прокуратура.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст