ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ген. Стефан Стефанов: Ще приобщя “Младост“ към културната среда на столицата

Генерал Стефан Стефанов

"Днес не по-малко от времето на Възраждането, е важна ролята на читалищата като средища на духовността и българщината. За мен е чест да бъда днес сред вас – хората, свързали живота си образованието, културата и науката“, това каза кандидатът на БСП Лява България за районен кмет ген. Стефан Стефанов по време на честването на Деня на народните будители в читалище „Бъднина“ в „Младост – 2“. Сред гостите на тържеството бяха акад. Марин Кадиев, проф. Стефан Вичев, доц. Гергин Гергинов, поетът Анибал Радичев, актьорът Николай Узунов, както и доайенът на военната журналистика полковник Георги Патриков.

Ген. Стефанов се ангажира, че като районен кмет ще обнови материалната база и ще съдейства за разширяване дейността на читалищата в „Младост“, а в културния календар на района да бъде включено тържествено честване на Деня на будителите във всички читалища в района.

Стефан Стефанов сподели, че е амбициран като кмет да постигне нов културен облик на „Младост“, като се съхрани вече постигнатото и се надгради съществуващата културна среда. „Нашият район си остава без своя физиономия и отличаващ го културен живот. Очевидно е, че в стремежа си към урбанизиране, към свързването на района, чрез транспортни връзки, с централната част на града, забравихме да го приобщим и да го впишем в културната среда на столицата“ – обобщи вижданията си Стефанов и допълни, че сред непосредствените му задачи като кмет на „Младост“ ще бъде изграждането на Културен център, със зала за ритуали, на предвидения за това терен до православния храм „Рождество Христово“.

Ген. Стефанов специално благодари на полковник Патриков за прекрасния подарък, който му е направил – книгата „Кметът – тази тежка професия“ и заяви, че за него кметуването ще бъде отговорна, но и прекрасна работа, защото ще му даде възможност да допринесе за повишаване качеството на живот на хората в „Младост“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст