Башар Асад смята да управлява поне до 2021-ва

башар асад

Сирийският президент Башар Асад смята, че ще управлява Сирия поне до 2021 г. въпреки гражданската война в страната му, предаде ДПА.

В интервю, публикувано във в. "Ню Йорк таймс", Асад изключва каквато и да е политическа промяна в страната му преди приключването по военен път на конфликта и казва, че ще остане на поста най-малкото до края на своя трети 7-годишен мандат.

Асад, излъчващ самоувереност и приятелско отношение по време на интервюто, обвини САЩ, че са водещата сила зад конфликта в Сирия и че подкрепят активно терористичната организация "Ислямска държава" и други екстремистки групи.

Аз съм просто журналистическо заглавие – един лош президент, едно лошо момче, което убива добрите момчета. Известни са ви тези приказки. Но истинската причина за сваляне на правителството е, че това правителство не отговаря на критериите на САЩ, допълва той.

Въпреки това Асад казва, че има желание за започване на диалог дори със САЩ.

Но това не означава, че се отказваме от нашия суверенитет и приемаме превръщането на Сирия в страна на марионетки, предупреждава президентът.

Въпреки огромният международен натиск Асад казва, че вярва в силната местна подкрепа, която ще му позволи да остане на власт. Той допълва, че много от тази подкрепа идва от хора, които са срещу неговата политика и срещу партията БААС, но които се страхуват от алтернативите на управлението на екстремистите или от рухването на държавата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст