ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Русия увеличава военните си сили по западната граница

шойгу

Русия увеличава военния си потенциал на западната граница в отговор на струпването на сили на НАТО, заяви днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ДПА.

Пред висши военни от Русия и Беларус в Минск Шойгу се обяви за укрепване на отбранителните възможности на двете страни в момент, когато Съединените щати и други държави от Алианса засилват активно нападателния си потенциал.

Действията на НАТО подкопават стратегическата стабилност и принуждават Русия да предприеме контрамерки с отбранителен характер, подчерта Шойгу. Руският министър на отбраната каза, че "огнищата на напрежение" се приближават към "нашите граници".

Шойгу не спомена конкретни числа.

Според предишни информации обаче Русия иска да увеличи броя на войниците по западната си граница до около 30 000, отбелязва ДПА.

В отговор на засиления руски военен потенциал НАТО иска да разположи 4000 военни в балтийските страни. Най-много войници ще бъдат изпратени в Литва още догодина.
Въоръжените сили на Русия и Беларус ще участват през 2017 г. в над 130 общи мероприятия. Миналата година двете страни са сключили повече от 20 оръжейни договора, съобщи Шойгу, цитиран от ТАСС.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст