ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отмениха разрешението за дострояване на хотел “Маринела”

хотел Маринела

Разрешителното за дострояване на хотел "Маринела", известен като "Японския хотел" е отменено. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Конкретната причина за решението е произнасяне на Софийската градска прокуратура, която го протестира. Мотивите й са, че в случая има достатъчно доказателства за неговата незаконосъобразност, които го правят нищожно. От обвинението посочват, че издалият разрешителното – главният архитект на район "Лозенец", не е бил оправомощен да издава разрешения за строеж на обекти от втора категория, какъвто е случаят.

Въз основа на протеста на прокуратурата на 31 октомври Районната дирекция за национален строителен контрол е издала заповед за забрана на строителството, която предстои да бъде връчена на собствениците на хотела.

При проверка на строителството на хотела през април Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) установява, че надстрояването на хотела става при неодобрени технически проекти. На 16 май е издадена заповед за спиране на строежа, който обаче и досега продължава.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст