ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бивш футболен съдия бе осъден на година и половина затвор

Съд Пловдив

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Момчил Врайков, от град Белене, който е бивш футболен съдия от "А" група, на едно общо наказание една година и шест месеца лишаване от свобода, което да се изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата, сочи БНТ.

Той е признат за виновен за това, че на 27 септември 2012 година, в Пловдив, е пазил предмети, направени от бързосъхнещ материал от пластмаса, които по своята форма и размер са правени върху вход за карти, идентични с тези на използваните в скандинавските държави за автоматизирани бензиноколони, от които може да се закупи гориво с банкови карти, за които е знаел, че са предназначени за подправка на платежни инструменти – престъпление по чл. 243 от НК.

Признат е за виновен и в това, че на 27 септември 2012 г., в гр. Пловдив, е съхранявал информация за съдържанието на банкови карти, съдържаща се в 5 броя подправени банкови карти, всички с титуляри чужди граждани – престъпление по чл. 249 от НК.

Подсъдимият Врайков бил обявен за издирване и задържане въз основа на европейска заповед за арест, издадена от съда в Дъблин, Ирландия.

В същото време в ОД на МВР Пловдив бил получен оперативен сигнал, че подсъдимият е свързан с лица, които извършват престъпления против паричната и кредитната система /теглене на парични суми от банкомат без съгласието на титуляра на банковата карта/. Имало и информация, че и той самият извършва такива престъпления и разполага с технически средства за получаване на данни от чужди банкови карти, както и че разполага с такива данни. 

Поради тази информация на 27 септември 2012 г. е организирано и извършено претърсване в квартира в гр. Пловдив, която подсъдимият обитавал. Били открити отливки от пластмасов материал, които са предназначени за подправка на банкови карти, а самият Врайков признал, че на преносимия си компютър има данни от чужди банкови карти на лица от Дания и Швеция. Той бил задържан от разследващите органи.

Присъдата подлежи на обжалване и/или протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст