ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мъж, извършил измама с предлагана стока по интернет е осъден след обвинение на РП – Велико Търново

Съд Велико Търново

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново, 21-годишен мъж, извършил измама с предлагана стока по интернет е осъден на шест месеца лишаване от свобода. На основание чл. 66 от НК съдът е отложил изпълнението на наказанието с изпитателен срок от три години.

Меджит Р. е признат за виновен и е осъден за това, че в периода 12-14 ноември 2015 г., в гр. В. Търново, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал у Момчил Н. заблуждение, че ще му продаде и изпрати по куриерска фирма процесор модел „Intel i7-4790k“ за сумата от 190 лева, а вместо това му изпратил процесор „Intel Premium 4“ с пазарна стойност 15 лева и с това му причинил имотна вреда в размер на 175 лева, като случаят е маловажен – престъпление по чл. 209, ал. 3 вр. ал. 1 от НК.

Пострадалият мъж работел като сервизен техник и имал заявка за компютърен процесор „Intel i7-4790k” за ремонт на настолен компютър. Нов процесор от този модел струвал около 600 лева, поради което го потърсил в интернет. В сайта на „OLX”, намерил да се продава такъв модел втора употреба от профила на лице с име „Асенов”. В обявата имало публикувана снимка на процесора. Пострадалият се свързал с продавача и се разбрали да му изпрати процесора по куриерска фирма, като поискал пратката да бъде с опция за преглед, но продавачът отказал. На 14 ноември 2015 г. пратката била доставена, за което техникът заплатил 203 лева. След като отворил пакета установил, че изпратеният процесор не е поръчания от него модел.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст