ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

РП – Варна с бързо производство срещу осъден за наркоразпространение за закана с убийство срещу съдия и хулигански действия в съдебната зала

Прокурор

Районната прокуратура във Варна образува бързо производство срещу 42-годишния Янко Костов, известен с прякора Лудия, който вчера, 10 ноември 2016 г., по време на съдебно заседание във Варненския окръжен съд, водено срещу него за наркоразпространение, отправи закана с убийство срещу съдия – престъпление по член 144, ал. 3, и извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по член 325, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Костов бе признат за виновен и осъден на 7 години лишаване от свобода при първоначално строг режим, 30 000 лева глоба и с присъдата на Варненския окръжен съд му бе приведен в изпълнение остатък от предходна присъда за наркоразпространение от 1 година и 22 дни.

С определение Варненският окръжен съд измени мярката за неотклонение на Костов от подписка в задържане под стража. След като чу, че ще бъде задържан, подсъдимият отправи закана за убийство на съдията и извърши хулигански действия срещу съдията и прокурора.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст