ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдия си направи отвод по делото срещу Ембака

ембака

Съдия си направи отвод по делото за убийството на магистрала „Струма”, което трябваше да започне днес. Защитата на подсъдимия Емил Първанов- Ембака поиска отстраняването на съдията, защото преди дни Ембака ударил колата му и така нямало гаранция за безпристрастност по време на процеса, сочи bTv.

Изненадващо адвокатите на Ембака обявиха, че в края на октомври обвиненият в убийство Първанов ударил с колата си паркирания на обичайното си място автомобил на съдията по делото Петър Пандев. И въпреки че съдията днес разбра, че именно Ембака е потрошил бронята му, се съгласи да си даде отвод.

Ембака е под домашен арест, докато върви процесът срещу него по обвинение, че през лятото на миналата година е убил с камък охранителя на строящата се тогава магистрала Николай Чивиев. „Вероятността съдията да изпитва озлобление е минимална, но все пак с оглед на един честен процес, коректно, законно и разумно е той си направи самоотвод”, посочи адвокат Марин Марковски.

На въпрос на журналисти дали Ембака не е знаел, че блъска именно колата на съдията, Марковски заяви, че един подсъдим едва ли би го направил нарочно. „Ами ако съдията не си беше направил отвод? Няма ли да е твърде рисково, ако разсъждаваме през призмата, че човек е лош и прави лоши неща”, попита адвокатът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст